Продължете към съдържанието

ALTEST ESKIMOS 530

ALTEST ESKIMOS 530 - Алуминиева дограма

Altest

ALTES ESKIMOS 530

Профилите от системата “530 ЕСКИМОС”се различават от система „ПОНИ” по това, че е с прекъснат термо мост чрез полиамид, който е 24 мм при профил каса и 20-22 мм при профил крило. Функцията на полимидния профил е да разделя профила на две части за да прекъсва топлопреминаването, като по този начин осигурява по-добра топлоизолация.
Основната разлика от ”студения профил” е, че при профилите с прекъснат термо мост се слага PVC вложка с самия алуминиев профил. Така се предотвратява топло преминаването между алуминия, който е вътре и вън. Обикновено този профил се използва за помещения с големи амплитудни и чести смени на влагата. По този начин се предпазва помещенията от конденз. Алуминият е много ценен материал, тъй като не старее и не се влияе от вредните UV-лъчи. Профилите се произвеждат при специални условия. Това ни гарантира много голяма твърдост. Алуминият е екологичен материал, тъй като се рециклира лесно и не замърсява природата. Освен това алуминият не губи своята стойност дори, ако се демонтира. Системата е изработена с 3 уплътнения –централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за „530 ЕСКИМОС”.

Алуминиева система „Eskimos“ с прекъснат термомост

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния – както едноосово, така и двуосово при изработените врати и прозорци. При отваряемостта на системата могат да се използват обкови  стандарт  „евро камера“ , както и „PVC обков“, което позволява лесната работа на системата с всички реномирани марки обков на пазара. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.

Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения – централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за „530 ЕСКИМОС“. Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 20 до 29 мм в зависимост от желанието на клиента.

Според стандарта DIN 1725 T1 алуминият, използван за изработката на профилите от системата „530 ЕСКИМОС“, е AIMgSiO0,5 F22 и отговаря на всички стандарти и норми за качество.

Фирма „Алтест“ предлага алуминиевите си профили в пълната гама на RAL стандарта избор на цвят по RAL.